Laat je merk registreren door Consilio Tax & Law

26 juli 2023

Wist je dat Consilio Tax & Law ook de merkregistraties van haar klanten verzorgt? Lees hieronder waarom het van groot belang is dat je je merknaam laat registreren bij een merkbureau.

Een merknaam registreren doe je omdat je je merknaam goed wilt beschermen. De belangrijkste reden om je merknaam te registreren heeft te maken met mogelijke inbreuken. Zonder merkregistratie weet je niet zeker dat je de merknaam mag gebruiken of dat je geen merkinbreuk pleegt op een ander merk. Zonder een rechtsgeldige registratie kun je aangesproken worden door een andere merkhouder en kan het zijn dat je het gebruik van je merknaam dient te staken of een schadevergoeding dient te betalen! Dat kan tot aanzienlijke kosten leiden.

Zonder rechtsgeldige registratie van je eigen merk kunnen derden overigens ook gebruik maken van je merk. Je bent pas echt eigenaar van een merk of logo als je dit hebt geregistreerd bij een merkenbureau. Veel ondernemers denken dat een inschrijving van je bedrijf in het handelsregister voldoende is, maar niets is minder waar. Een inschrijving in het handelsregister levert, bij actief gebruik van je merk, automatisch bescherming op maar enkel in de regio waar je onderneming actief is. Daarbuiten mag je handelsnaam gewoon door derden worden gebruikt. Wil je een alleenrecht op jouw merk en voorkomen dat anderen jouw bedrijfsnaam of merk gebruiken? Of wil je zeker weten dat je je eigen merk mag gebruiken? Laat je merk of logo daarom altijd registreren in de gehele Benelux, Europa of in een aantal specifieke landen!

Welke voordelen zijn er?

  • Je bent eigenaar van je merk.
  • Je hebt een monopolie op je merk.
  • Je beschermt je merk tegen namaak en gebruik door derden.
  • Je komt betrouwbaarder over.
  • Je kunt je merk verkopen of in licentie geven.

Een merkregistratie is al mogelijk vanaf EUR 350,- (exclusief BTW en gebaseerd op een merkregistratie in de Benelux) en is 10 jaar geldig. Wil je meer weten over het registreren van je merk of logo? Neem dan contact met ons op via ln.thcirtsaam-oilisnoc@xkirdneh.euqinad