Regeling Starters International Business (SIB) helpt bedrijven naar buitenlandse markten

25 september 2020

De regeling SIB van het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Er zijn verschillende soorten subsidies die daarbij helpen om de stap te maken naar buitenlandse markten. De SIB regeling biedt hiervoor de volgende vier verschillende vouchers:

  1. Kennisvoucher 
  2. Coachingsvoucher
  3. Missievoucher 
  4. Voucher Marktentree 

De RVO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, is steeds actiever bij het stimuleren van Nederlandse bedrijven richting de buurlanden. Wij helpen u graag op fiscaal en juridisch gebied bij het maken van stappen over de grens met een gesubsidieerd adviestraject. 

Met behulp van de verschillende vouchers wordt het MKB financieel geholpen om de overstap te maken naar buitenlandse markten. In beginsel betreft dit een 100% gratis coachtraject of een kennistraject dat voor 50% wordt vergoed (tot maximaal € 2500,- ex btw).

Onderstaand alle regelingen op een rijtje. Er zijn twee nieuwe vouchers toegevoegd. Mocht u meer willen weten dan neem contact met ons op.

KENNISVOUCHER – 50% subsidie 

Bent u mkb-ondernemer en wilt u duurzaam uitbreiden naar een specifieke buitenlandse markt? Dan is een kennisvoucher van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u. Deze voucher geeft u korting op de inhuur van een externe adviseur die u kan begeleiden bij uw internationale plannen. U kunt de voucher gebruiken voor advies op internationaal juridisch en fiscaal gebied, voor het laten opstellen van een marktonderzoeksrapport of het volgen van een training om uw kennis over internationaal ondernemen te vergroten.

COACHINGSVOUCHER – 100% subsidie

Bent u een mkb-ondernemer en heeft u weinig of geen ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt u tijd en geld investeren om echt te handelen met het buitenland? Dan is de voucher individuele coaching (coachingsvoucher) van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u: een voucher voor persoonlijke begeleiding.
De SIB Coachingsvoucher is een online voucher waarmee u een coach betaalt die u zelf kiest uit de lijst van SIB-uitvoerders. De voucher bedraagt € 2.500, exclusief 21% btw.

KICKSTART VOUCHER – 80% subsidie

Heeft u een mkb-bedrijf en zijn uw internationale activiteiten geraakt door de coronacrisis? U staat er niet alleen voor. Met een Kickstartvoucher krijgt u korting op de inhuur van een externe adviseur. Samen gaan jullie aan de slag om de gevolgen voor uw bedrijf in het buitenland te beperken en groei te realiseren. De Kickstartvoucher is een online voucher, waarmee u een zelfgekozen adviseur betaalt. De voucher is goed voor 80% van de kosten en bedraagt maximaal € 2.500 exclusief btw.

MARKTENTREE VOUCHER  – 50% subsidie

Heeft u een land gevonden waar u de beste kansen ziet voor uw product? Wilt u graag begeleiding bij het betreden van deze markt? Dan is de Voucher Marktentree van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u. Met deze voucher kunt u met korting een externe deskundige inhuren die u begeleidt. De voucher is een tegemoetkoming van 50% in de kosten tot een maximum € 2.500 exclusief btw. 

Voor deskundigheid op het gebied van coaching en begeleiding verwijzen wij u graag naar Armand Vliegen en Jerome van Zeijl die de afgelopen jaren al meer dan 50 bedrijven hebben begeleid in hun stappen naar buitenlandse markten. 
Consilio accountants & fiscalisten begeleidt u bij de fiscale en / of juridische vraagstukken en helpen u bij de aanvraag van de vouchers. Als u interesse heeft, neem dan contact met ons op: 043-7600163 of stuur een mail naar info@consilio-loc.nl. Doe er uw voordeel mee.