Uitstel BTW-aangifte door storing bij Belastingdienst

2 augustus 2020

Ondernemers krijgen tot 8 augustus uitstel van hun BTW-aangifte. Normaal gesproken is de deadline van de kwartaalaangifte op 31 juli, maar door een storing lukte het mensen vrijdag niet om de aangifte in te dienen.

De Belastingdienst zelf meldde vrijdag dat er zich technische problemen voordeden op Mijn Belastingdienst en Mijn Belastingdienst Zakelijk. Daardoor kon tijdelijk niet worden ingelogd, ook niet op het oude portaal voor ondernemers. De problemen zijn inmiddels verholpen.

Als het door de storing van 31 juli niet is gelukt om op tijd de maandaangifte voor juni in te dienen vraagt de fiscus dit zo snel mogelijk alsnog te doen, maar uiterlijk 7 augustus. De Belastingdienst beschouwt de aangiften die uiterlijk 7 augustus binnen zijn nog als op tijd. Dat betekent dus ook dat er dan geen boete volgt.
Betaling aangifte

De betaling van de aangifte moet wel op tijd worden gedaan, meldt de fiscus. Voor de aangifte van juni is de uiterste betaaldatum 31 juli 2020. Het betalingskenmerk kunt worden opgezocht met de Zoekhulp betalingskenmerk op de internetsite van de Belastingdienst.