Update coronamaatregelen: loket NOW 5 eerder en langer open

6 mei 2021

Het NOW loket voor de aanvragen van de NOW 5, periode april tot en met juni 2021, is eerder opengesteld dan van tevoren verwacht. Vanaf heden kunnen de aanvragen voor het tweede kwartaal 2021 worden gedaan. Ook is het deze keer mogelijk om tot aan het einde van de NOW-periode, zijnde 30 juni 2021, de aanvraag te doen. Voor ondernemers die de aanvraag doen waarbij als omzetperiode april tot en met juni 2021 wordt gekozen, betekent dit dat het gemakkelijker zal zijn het werkelijke omzetverlies al bij de aanvraag voor het voorschot in te schatten, mits nog even kan worden gewacht met deze aanvraag. Bij de vorige NOW-regelingen bedroeg de periode waarin een aanvraag kon worden gedaan slechts circa één maand.

De voorwaarden voor de NOW 5 komen overeen met die voor de NOW 4. Dat betekent onder meer dat het minimale omzetverlies ten opzichte van de gemiddelde omzet over 3 maanden in 2019, 20% moet zijn en dat de maximale tegemoetkoming 85% van de loonkosten bedraagt.

Wij gaan wederom voor onze klanten aan de slag om de mogelijkheid en wenselijkheid van een NOW-aanvraag in kaart te brengen. Denkt u in aanmerking te komen voor de NOW 5 en bent u nog geen klant? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bekijken dan samen met u de mogelijkheden.