Verlenging coronasteunmaatregelen tot en met eerste kwartaal 2022

16 december 2021

De coronasteunmaatregelen worden, naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag, verlengd tot en met (in ieder geval) het eerste kwartaal 2022. Dat houdt onder meer in dat er een NOW 6-regeling (Q1 2022) komt, waarbij dezelfde voorwaarden gelden als bij de huidige NOW 5 (november-december 2021). Verder wordt ook de TVL verlengd voor het eerste kwartaal 2022; ook deze regeling zal inhoudelijk gelijk zijn aan de huidige regeling van de TVL Q4 2021.

Voor zelfstandige ondernemers die een inkomen onder het minimuminkomen hebben in de maanden van het eerste kwartaal 2022, geldt dat zij een Bbz-uitkering kunnen aanvragen. De Bbz-regeling is hiertoe tijdelijk vereenvoudigd, waardoor deze in grote lijnen te vergelijken is met de oude Tozo-regeling. Het aanvragen van de Bbz-uitkering kan met terugwerkende kracht van maximaal 2 maanden.

Ten slotte wordt in januari 2022 bepaald of het bijzonder uitstel van betaling wordt verlengd tot en met maart 2022; daar is nu nog geen uitsluitsel over.

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de coronasteunmaatregelen. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op!