Grensarbeiders

Belastingadvies voor grensarbeiders uit Nederland, België en Duitsland.

Grensarbeider / grenswerkers / NederBelgen / NederDuitsers / expats / werknemer werkzaam voor een internationale organisatie

  • Advies inzake verhuizing naar België en Duitsland
  • Aangiften inkomstenbelasting Nederland / Migratie-aangiften (M-biljet) aangiften in Duitsland en aangiften personenbelasting voor personen woonachting in België en aangiften niet-inwoners voor personen woonachtig in Nederland en werkzaam in België en aangiften belastingen voor personen woonachtig in Duitsland met inkomsten uit Nederland of personen woonachtig in Nederland met inkomsten uit Duitsland
  • Adviezen over omrekeningen van salarissen voor als u in België of Duitsland gaat werken of andersom (bruto- netto berekeningen)
  • Advies over sociale zekerheidskwesties
  • Controle van de aanslagen van het CAK
  • Het invullen van het formulier wereldinkomen voor personen buiten Nederland woonachtig
  • Advies voor piloten of personen in de luchtvaart
  • Woonplaatsbepaling

 

Grensondernemers

NederBelgen

NederDuitsers

Belastingen

Bent u grensarbeider of grensoverschrijdend ondernemer en woont u in België, Duitsland of Nederland? Bent u van plan om te emigreren of immigreren? Let dan goed op want als grensarbeider krijgt u te maken met zowel de Belgische, Duitse als de Nederlandse belastingdienst. U moet rekening houden met verschillende wet- en regelgeving op het gebied van belastingen en sociale zekerheid. Hoe voorkomt u dat u twee keer belasting betaalt? Hoe zit het met uw hypotheekrenteaftrek, kindertoeslag, heffingskortingen? Waar moet u zich sociaal verzekeren? Wat moet u doen als je in het buitenland gaat werken? Consilio biedt u het antwoord op al uw vragen. Onze specialisten adviseren u graag over alle grensoverschrijdende aspecten, met als doel: geen onnodige belasting betalen.

Om u als NederBelg of NederDuitser van optimaal belastingadvies te kunnen voorzien, hebben wij een intensieve samenwerking met Certafin Accountancy en financieel management, gevestigd te Genk en Jörg Reimer Steuerberatungsgesellschaft mbh gevestigd te Aken. Hier werken ook accountants en belastingadviseurs met specifieke ervaring in de advisering van grensarbeiders, voor zowel particulieren als ondernemers.

 

U kunt ons zowel als particulier en als bedrijf raadplegen.

Mijn steun en toeverlaat bij alle fiscale ondernemersvragen

Primair met betrekking tot mijn eigen bedrijf en secundair ook voor bedrijven en ondernemers die ik adviseer om over de grens actief te zijn. Ook in die optiek betekent Consilio veel voor ondernemers en met name voor mijn relaties.

Armand Vliegen
Directeur Euregiomarketing

Heel veel verstand van zaken

Een fiscalist dient voor mij iemand te zijn die niets leuker vindt dan de beste fiscaal verantwoorde en financieel vriendelijke constructie voor mij (en mijn bedrijf) te zoeken en vooral te vinden. Een vakidioot dus, met heel veel verstand van zaken van alle wetgeving en die de zakelijke en persoonlijke situatie op fiscaal gebied uitstekend weet te combineren. Met als resultaat: fiscaal advies waar je van gaat glimlachen, omdat het klopt, omdat het mogelijk is en omdat het past. Dat vond ik bij Marcel.

Ingrid de Groen

Korte communicatielijnen, expertise en progressieve blik

Als ervaren (inter)nationaal ondernemer beveel ik de concrete, transparante en budgetvriendelijke aanpak van Consilio bij elke potentiële klant, zij het starter dan wel gerenommeerde en gevestigde onderneming, in enige discipline aan. Korte communicatielijnen, expertise op en toegang tot velerlei vak en verwante gebieden met vooruitziende progressieve in plaats van traditioneel retrospectieve blik.

Josy Stijns

Persoonlijke aandacht en kennis

Wij kiezen al meer dan 10 jaar voor Consilio vanwege hun persoonlijke aandacht en kennis van de voor ons relevante financiële en fiscale vraagstukken.

Floris Drabbe
HRC International BV

 

Ideaal, factureren en boekhouden tegelijkertijd

Als startende ondernemer kan ik niet alleen mijn boekhouding digitaal regelen maar ook factureren naar mijn klanten via de Consilio systematiek. Administratie kost me zo weinig tijd en ik krijg snel antwoord op de vragen die ik heb. Prima geregeld!

Otto van Wiggen
Mission Command

 

Meer weten?

Neem contact met ons op voor een intake.