Fiscaal

Lees op deze pagina meer over onze zakelijk en particuliere fiscale advisering.

Consilio helpt u zakelijk

 • Internationaal zakendoen
 • Vraagstukken met betrekking tot (internationale) BTW, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en aangiften
 • Opzetten van ondernemingsstructuren (internationaal)
 • Over de grens ondernemen en loonadministraties
 • Bedrijfsoverdracht

Consilio helpt u als particulier

 • Advisering bij grensoverschrijdende verhuizing
 • Aangifte inkomstenbelasting ook voor personen woonachtig in België en Duitsland
 • Aangifte personenbelasting en aangiften voor niet- inwoners in België (BNI)
 • Bruto-netto vergelijking van inkomsten over de grens van Nederland, België en Duitsland
 • Sociale zekerheid over de grens
 • Pensioen / oudedagsvoorzieningen en planning

Internationaal

Fiscaal advies bij internationaal zakendoen? Hoe structureert u de buitenlandse activiteiten? Vanuit een Nederlandse BV, met of zonder vaste inrichting/vaste vertegenwoordiger, of vanuit een buitenlandse entiteit? Hoe financiert u de buitenlandse activiteiten? Hoe zit het met de renteaftrek, en hoe gaat u om met valuta risico’s? Hoe minimaliseert u de inhouding van bronheffingen zoals dividendbelasting/roerende voorheffing? Hoe gaat u om met de interne verrekenprijzen (transfer pricing), en de documentatieverplichtingen? Hoe zit het met de BTW aspecten?

Zo maar een greep uit de vele vraagstukken waarmee Consilio u kan helpen als u grensoverschrijdend gaat ondernemen of gaat investeren. Wij beschikken over een internationaal netwerk om u optimaal van dienst te zijn.

Belastingen

Hulp nodig bij uw aangifte inkomstenbelasting in Nederland en in België (personenbelasting), aangiften btw, vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting? De continue wijzigingen in ons belastingstelsel maken het doen van de juiste aangifte er niet gemakkelijker op. Heeft u een huis verkocht met overwaarde, speelt er een overwaarde van uw woning waardoor de hypotheekrente op de nieuwe woning niet meer aftrekbaar is? Bent u wel fiscaal partner waardoor bepaalde inkomensbestanddelen vrij toerekenbaar zijn?

Consilio accountants & Fiscalisten helpen u met (internationaal) belastingadvies voor de ondernemer, zzp’er en de particulier.

Fiscale vragen?

Neem contact met ons op voor een intake.

NederBelgen

Consilio geeft advies aan grensarbeiders uit Nederland, België en Duitsland. Zowel op gebied van belastingen als sociale verzekeringen. Woont u in België / Duitsland en ontvangt u inkomsten vanuit Nederland of woont u in Nederland en heeft u inkomen in België / Duitsland? Bent u van plan om te emigreren of remigreren? Als grensarbeider krijgt u te maken met zowel de Belgische / Duitse als de Nederlandse belastingdienst. U moet rekening houden met verschillende wet- en regelgeving op het gebied van fiscaliteit en de sociale verzekeringen / administratie.

Waar moet u belasting betalen, waar bent u ( verplicht ) sociaal verzekerd? Bent u kwalificerend buitenlands belastingplichtige dan dient u ook een inkomensverklaring te overleggen. Hoe voorkomt u dat u twee keer belasting betaalt? Kunt u gebruik maken van een salary split? Kunt u gebruik maken van de 30% regeling? Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek, kindertoeslag en heffingskortingen?

Geldt de bijleenregeling ook voor mijn woning in België / Duitsland? Ik heb mijn huis met overwaarde verkocht, heeft dit consequenties voor mijn rente aftrek? Zijn wij fiscale partners waardoor we 100% aftrek van hypotheekrente hebben? Hoe zit het met de belastingheffing over mijn pensioen en lijfrente? Consilio verzorgt graag uw aangifte inkomstenbelasting (C- biljet/M-biljet), maar ook de aangifte personenbelasting en de aangifte voor niet-inwoners.

Wij geven ook advies aan grensoverschrijdende ondernemers uit Nederland en België en Duitsland. Wat is voor u de optimale ondernemingsstructuur (BV, BVBA, Ltd, vaste inrichting of vertegenwoordiger)? Hoe kunnen we de overall vennootschapsbelasting druk zo laag mogelijk houden, hoe voorkomen we dubbele inhouding van dividendbelasting en roerende voorheffing?

Consilio biedt u het antwoord op al uw vragen. Onze specialisten adviseren u graag over alle grensoverschrijdende aspecten, met als doel: geen onnodige belasting en premies betalen. Dit geldt voor ondernemers en particulieren. 

Bedrijfsoverdracht

Wilt u uw bedrijf overdragen, een bedrijf overnemen of uw bedrijfsopvolging regelen? Dit een belangrijke stap als ondernemer waar veel bij komt kijken en vele scenario’s kent. Hierbij spelen fiscale en juridische zaken een belangrijke rol, die een goede voorbereiding verlangen. Omdat dit soort zaken niet alleen om harde financiële zaken gaat, maar vooral om mensen besteden wij ook graag aandacht aan de menselijke kant, omdat emoties in deze processen ook een belangrijke rol spelen.

Subsidies

EIA / Wamil en MIA vragen? Wij adviseren u voor de aanvragen van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (Kia), de Milieu-investeringsaftrek (MIA), Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), Energie-investeringsaftrek (EIA). Dat doen we ook voor de WBSO, evenals adviseren en helpen bij de implementatie van de Innovatiebox.

Juridisch advies

Vragen over arbeidscontracten, hulp bij huurcontracten, verhuurcontracten, (ver)koopcontracten, particuliere bijstand en advies bij het opstellen van contracten, incassoproblemen, het doen van schenkingen etc. Consilio biedt advies en ondersteuning op het gebied van ondernemingsrecht, contractenrecht, sociale zekerheid, arbeidsrecht en incasso.

Consilio helpt u met

 • (ver)huurcontracten
 • (ver)koopcontracten
 • Incassoproblemen
 • (internationale) arbeidscontracten
 • 30 % regeling

Mijn steun en toeverlaat bij alle fiscale ondernemersvragen

Primair met betrekking tot mijn eigen bedrijf en secundair ook voor bedrijven en ondernemers die ik adviseer om over de grens actief te zijn. Ook in die optiek betekent Consilio veel voor ondernemers en met name voor mijn relaties.

Armand Vliegen
Directeur Euregiomarketing

Heel veel verstand van zaken

Een fiscalist dient voor mij iemand te zijn die niets leuker vindt dan de beste fiscaal verantwoorde en financieel vriendelijke constructie voor mij (en mijn bedrijf) te zoeken en vooral te vinden. Een vakidioot dus, met heel veel verstand van zaken van alle wetgeving en die de zakelijke en persoonlijke situatie op fiscaal gebied uitstekend weet te combineren. Met als resultaat: fiscaal advies waar je van gaat glimlachen, omdat het klopt, omdat het mogelijk is en omdat het past. Dat vond ik bij Marcel.

Ingrid de Groen

Korte communicatielijnen, expertise en progressieve blik

Als ervaren (inter)nationaal ondernemer beveel ik de concrete, transparante en budgetvriendelijke aanpak van Consilio bij elke potentiële klant, zij het starter dan wel gerenommeerde en gevestigde onderneming, in enige discipline aan. Korte communicatielijnen, expertise op en toegang tot velerlei vak en verwante gebieden met vooruitziende progressieve in plaats van traditioneel retrospectieve blik.

Josy Stijns

Persoonlijke aandacht en kennis

Wij kiezen al meer dan 10 jaar voor Consilio vanwege hun persoonlijke aandacht en kennis van de voor ons relevante financiële en fiscale vraagstukken.

Floris Drabbe
HRC International BV

 

Ideaal, factureren en boekhouden tegelijkertijd

Als startende ondernemer kan ik niet alleen mijn boekhouding digitaal regelen maar ook factureren naar mijn klanten via de Consilio systematiek. Administratie kost me zo weinig tijd en ik krijg snel antwoord op de vragen die ik heb. Prima geregeld!

Otto van Wiggen
Mission Command

 

Meer weten?

Neem contact met ons op voor een intake.